2017-10-08 480 浏览
法国菜+米🐽莲1⭐,特意来试下。中午和晚上都有set。今回3行, 头盘salad bar, 主菜选了, 鱼,牛 和 龙虾。Salad bar 有7种蔬果,选择吾算多,但质素佳,eg 新鲜生果切粒, marinade番茄, 蒸熟左南瓜粒,沙律菜,青瓜片,粟米粒,紫洋葱头片,橄榄 。3 种 sauce : berries jam, 千岛酱 和 沙律酱。龙虾扁意粉系我最想试的,结果。。满意。虽然3口食完晒d龙虾肉,但个汁很鲜味和creamy,意粉软硬适中,份量刚好。 若要挑剔,只能说它的卖相伴碟, 相比其他两碟较为简单。7成熟烧牛肉,也很吸引,外焦内嫩,肉汁香浓,伴碟嘅薯蓉非常幼滑, 相信应该系加入咗牛奶和忌廉制成, 混埋啲牛肉汁,好好味。相对个鳕鱼扒就一般了, 味道颇清淡, 若表面d鱼皮能煎㶶少许,或许会香口些, 另味道质感吸引点, 幸好没有鱼腥味。set lunch附送法式硬面包, 新鲜热辣辣,个皮又脆又香, 个酱汁应该加咗香草和蒜蓉,非常惹味,👍。加钱食咗一个朱古力芝士蛋糕, 忘记影相,🍰味道一般。可能系星期六中午客人吾多,我哋由12pm食到3:30pm,见阻住人哋落场,才埋单离开😅。

加钱食咗一个朱古力芝士蛋糕, 忘记影相,🍰味道一般。

2017-10-07