2021-11-04
约咗朋友食晚餐,时间系较为早段嘅6:00,唔使同人争枱,坐得舒舒服服!呢度嘅环境都非常有气氛,布置方面算系做得唔错👍🏻餐具都当然要系衬埋一set😹虽然佢都系用手机点单,但依然保留实体Menu,方便朋友一齐睇,good!由于朋友唔食生野,所以其中两个item都点左熟食!角切鱼生饭~各种鱼类嘅鱼生,切成一粒粒再铺满喺饭面,加埋蟹籽独有嘅口感,绝对深得我欢喜!另外,都配有面豉汤,味到唔会过咸,好味道!蟹籽海胆炒饭~炒饭粒粒分明,可见师傅功力,海胆鲜甜,亦一啲都唔吝啬蟹籽,各种材料嘅份量都恰到好处!牛肉寿喜锅~微甜嘅锅底,一向都系女生至爱,加上出外用膳,更加想食多啲菇菜类,呢一个锅,绝对满足到我嘅愿望!牛肉肥瘦参半,汤嘅温度刚好令到牛肉同蛋变熟,当所有嘢都刚刚好就是完美👏🏻
餐具都当然要系衬埋一set😹
由于朋友唔食生野,所以其中两个item都点左熟食!