2022-06-01
又系时候介绍大家去打下边炉啦!依间台式火锅店全港都几多分店,今次就去左荃湾分店~ 店内充满中式古代风。坐位间格几好,锅底就主打麻辣,酸菜白肉同椰子鸡锅。钟意食辣嘅朋友仔就一定要试麻辣喇~自助配料区🔥呢度嘅酱料小菜系自助形式,有好多野拣,有台风,港式,京味,任你调。前菜有海带都系仼食,作为前菜特别开胃,我就最钟意食佢嘅小菜辣鱼皮,爽滑弹牙,充满胶原口感😋仲有切好嘅生果!今次有哈密瓜同西瓜,两款生果都超甜❤️台式麻辣锅 & 酸菜白肉锅 (鸳鸯)🔥未放火锅食材个锅就已经有好多配料。汤底味道非常浓厚札实,因为除左香料味(例如花椒,八角,辣椒干) ,仲会放入药材。令整个味道辣得嚟唔会太单一🌶 锅底仲会附送埋鸭血同冻豆腐,认真足料!入面有少量胡椒,酸酸辣辣好开胃,唔食得辣既朋友都无问题!企鹅丸🔥企鹅丸咁得意真系唔舍得食佢,用上墨鱼滑整成企鹅既造型,放系火锅入面够弹牙,好好食😋美国特选级牛小排🔥份量好多,都算系厚切,值得呢个价钱!牛肉雪花均匀,记住熟廿秒就够,如果唔系就太韧🤣台湾香肠🔥有时食台湾肠最怕食到成口油,凑凑火锅既台湾肠完全合哂我心意,蒜味适中之余又有咬口👍👍👍乳酸沙冰🔥值得一赞系,侍应中途派
自助配料区🔥
台式麻辣锅 & 酸菜白肉锅 (鸳鸯)🔥
[台式麻辣锅]
[酸菜白肉锅]
入面有少量胡椒,酸酸辣辣好开胃,唔食得辣既朋友都无问题!
企鹅丸🔥
美国特选级牛小排🔥
台湾香肠🔥
乳酸沙冰🔥
值得一赞系,侍应中途派乳酸沙冰,真系好match打边炉,食到热/辣,一饮个沙冰,真系解晒热辣辣感