2020-09-21
荃湾大鸿辉一向都食肆林立,不乏唔少正野😆,今次我去到顶楼21楼食呢间廿一前,原因系佢除咗食火锅之外,仲有刺身丶串烧嗌,感觉好似好抵食咁😘而且经op bk都有折,所以就试吓佢!店舖都系以卡位为主,够哂宽落,所以都坐得都舒服😌,之后就拣食咩肉,正常收费系$198,牛就系牛肩胛位,upgrade 就+$128,就系牛小排,见呢排少咗洗费,upgrade就upgrade啦🤑汤底就叫咗樱花龙虾+甜豉油😆喺等紧期间,出面有啲自助吧俾你食吓,有沙律 ham 同啲海产,我就拣咗啲青口,虾试试,肉质饱满,而且爽口,合格有余👍🏻而个汤底亦都十分足料,一滚起已经闻到浓浓既龙虾,而甜豉油唔使点豉油都已经够晒味😚而佢个牛小排简直系值回票价,虽然唔系入口融化感觉,但都系油脂香溢,油脂同肉比例恰好,而牛肩胛肉质实在,食牛味为主,各有千秋,非常满意☺️☺️而啲豚肉都有惊喜,薄薄地,索埋啲汤汁食,出乎意料地好食,要再encore🤭🤭海鲜拼盘有多款海鲜,虽然冇encore,但份量都系已经足够,而只虎虾真系又大又鲜甜🤤而佢啲串烧都有唔少选择,亦都三款烧法,份量少少,一啖一串,一个字:爽🤤最后食番个香港制造既雪糕,乳酪味再加佢提
最后食番个香港制造既雪糕,乳酪味再加佢提供既生果,非常夹,真系满载而归的一晚😉😉