2019-04-03
大食好一向好钟意一人边炉,就算一个人独食都会喺吉野家打下边炉咖 有一日去咗铜锣湾睇顺便系你试吓呢间8锅臭臭锅喇装修几靓,空间感十足,我谂都坐到四、五十人,大食妹同朋友坐左两粒几钟都冇赶我地走,服务算咖错<芝士牛奶锅$88> (好味:4/5) (抵食:4/5)牛乳味好重,一开始会有一块卡夫芝士摆喺面,煲煲下会溶入牛乳锅劲多料,贡丸、蟹柳、冬菇、鱼豆腐、名门卷、枝竹、白菜样枝齐,仲配多碗乌冬俾你食打边炉最紧要就系个汤底,呢个汤底非常之浓郁,啲材料吸晒牛乳味,好正去到最后仲可以饮埋个汤底添<药膳羊肉锅$88> (好味:3.5/5) (抵食:4/5)羊肉锅一样系大大煲,羊肉佢有样嘅苏味,有啲人唔系好钟意,但系大食妹就好钟谂个弹羊show 味 羊肉锅一样好多料,相比牛乳锅就更加多菜,菜类好咩味,吸晒药膳嘅味道,好补<奶盖绿茶$24> (好味:4.5/5) (抵食:3/5)打边炉好容易食到好口渴,嗌个奶盖绿茶黎解渴,奶盖真系好厚一层cream,绝对唔系奶泡就算,饮完真系有种幸福嘅感觉,系邪恶嘅不过好饮
<芝士牛奶锅$88> (好味:4/5) (抵食:4/5)
<奶盖绿茶$24> (好味:4.5/5) (抵食:3/5)