2024-03-28
荃湾有好多间边炉任食放题♨️,价钱都差唔多,不过如果要讲食物质素嘅话,我哋都几钟意呢一间😆。加上呢度位于荃湾嘅天桥网络里面🚶🏻,舖头仲有fancy樱花树🌸,真系好有台式文青嘅风格。我哋今次就嚟试吓佢嘅台式火锅放题🇹🇼,我哋拣咗set B澳洲M7🤤,90分钟成人$278 ,120分钟成人$308💰。.🥘汤底呢度汤底嘅选择够大方,每个人可以拣一款汤底💕,所以两个人就已经有鸳鸯锅。我哋拣咗恋恋蕃茄汤🍅,饮落系蕃茄嘅清甜,唔会有茄膏太腻嘅感觉🙌🏻。另一款台式寿喜烧味道够香,寿喜烧👅嘅甜味同埋酱油香,好夹烚油花感重嘅牛肉🐄。.🥩肉类牛肉望出嚟好吸引😍,精选牛板腱、澳洲卡乐BEEF、M7牛胸腹,既有肉味浓嘅选择👅,钟意油脂香味重啲嘅亦都得。西班牙栗饲猪梅片🐷煮出嚟都几嫩口,配埋我哋拣嘅蕃茄汤清甜几正🥫。花雕嫩鸡肉几高质🐔,烚完都仲系好嫩口,食得出系鸡髀肉嘅部位🍗,花雕酒嘅甜香同埋酒香都腌得够入味🍶。.🍱小食榴梿炸弹一定要试💥,里面超级流心,外层香脆,一咬爆浆💕。澎湖花枝丸墨鱼嘅味道好香🦑,加上炸香左,配埋浓郁嘅椒盐调味好正🧂。盐酥鸡肉质唔错,外层够酥😆。阿嬷金钱肚牛腩汁够香😋,而且甜味比较重,好味。
🥘汤底
🥩肉类
🍱小食
榴梿炸弹一定要试💥,里面超级流心,外层香脆,一咬爆浆💕。澎湖花枝丸墨鱼嘅味道好香🦑,加上炸香左,配埋浓郁嘅椒盐调味好正🧂。盐酥鸡肉质唔错,外层够酥😆。阿嬷金钱肚牛腩汁够香😋,而且甜味比较重,好味。麻辣鸭血🦆嘅花椒、辣味、咸味平衡得好好。
🍨甜品
呢度嘅甜品都系放题😍,柠檬爱玉冻够台湾味🍋、火龙果雪花冰超级绵密又有奶香味🍼、云呢拿雪糕配迷你窝夫可以不停加配雪糕球🧇,超满足。最后仲有得一人拣一款额外甜品🏷️,例如榴梿味雪条,或者Movenpick士多啤梨雪糕🍓。