2023-12-12 754 浏览
10月中因为小学同学gathering黎过一次, 但因为个次连小学老师都约到出黎.所以个日把口好忙冇停口, 一路食一路讲, 但忙还忙, 都记得d牛牛同野食质素唔错. 几好食.所以早几日约左个牛魔王fd去食. 不过大家都有野做要OT, 咁就变左食9点个宵夜时段. 因为我同个fd都钟意食牛, 所以拣食Set D, 反正平时我地食牛X Buffet都要差唔多价钱. 拣左水煎锅, 个staff教我地将片肉浸一浸d汤先, 之后再煎, 咁就会食到脆扑扑ge口感. 因为澳洲和牛平时都成日食, 所以我地拣哂日本和牛. 个油脂入口系超正...另外再叫左d刺身, 全部都好新鲜. 其实我地另外叫左好多野食.......不过挂住食.....冇影相................但系d牛牛每一round出到黎都系靓牛, 唔会话得头几round系靓牛, 跟住之后就变左普通牛牛. 仲记得柚子鸡扒, 鸡皮饺子, 羊架, 蚝, 牛油带子, 牛油大蚬, 同埋吉列炸物都几好食. 仲有个泡菜, 个staff话系佢地自己整. 我几钟意食. 如果有得另外买就好......不过有样野几好, 平时任食烧烤个d任饮都系普通野. 但呢度

不过有样野几好, 平时任食烧烤个d任饮都系普通野. 但呢度居然有Stella, Hoegaarden...呢个真系估佢唔到, 另外有阿菠萝雪糕同甜品柜, 不过太饱...食唔到...

其实其他熟食都想试, 不过真系要人多d先食到, 所以决定揾次多几个fd再encore. 难得揾到一间咁有质数烤肉店.
2023-11-17
  • 日本和牛