2022-12-11 21 浏览
🚩满满丼平时成日出去食咁多好嘢,唔多唔少都会想外卖啲俾屋企人一齐分享~今日夜晚妈咪又话唔想煮饭,经过开旺角见到依间丼饭超级抵食,就买咗三盒便当返屋企试吓~佢嘅外卖包装超级精致,十足十系日式便当,唔好睇佢细细盒咁,好重手嫁〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈牛肉丼套餐 $57满满的牛肉片份量多到饭盒盖都凸起左牛肉煮得好淋而且入晒味洋葱都煮至透明啡色,入口甜甜的~小吃配的是棒棒鸡,选了黑松露味是绝对好吃的配搭🌈芝士豚肉丼套餐 $66依个豚肉当超级有惊喜‼️一开始以为佢好似牛肉丼咁样系用豚肉片点知原来系好似我哋食拉面𠮶只灸烧豚肉足足有三大件厚切豚肉肥瘦适中,我都岩食食落有少少烧汁嘅味道,加上灸烧,香味十足另外配菜极度建议大家拣佢嘅黑松茸鲜菌超香黑松露味,而且份量好足跟餐配搭嘅小食系唐杨炸鱿鱼,鱿鱼够弹牙,有少许避风塘嘅味道😆🌈原条鳗鱼丼 $76鳗鱼饭基本上都好难出错鳗鱼无幼刺,鱼肉够嫩,唔会干争争蒲烧汁好多,捞埋米饭一齐食,甜甜的~跟餐嘅小食系芝士年糕外脆内软,芝士味浓郁,食落咸香咸香
🚩满满丼

🌈牛肉丼套餐 $57
满满的牛肉片
份量多到饭盒盖都凸起左
牛肉煮得好淋而且入晒味
洋葱都煮至透明啡色,入口甜甜的~
小吃配的是棒棒鸡,选了黑松露味
是绝对好吃的配搭

🌈芝士豚肉丼套餐 $66
依个豚肉当超级有惊喜‼️
一开始以为佢好似牛肉丼咁样系用豚肉片
点知原来系好似我哋食拉面𠮶只灸烧豚肉
足足有三大件厚切
豚肉肥瘦适中,我都岩食
食落有少少烧汁嘅味道,加上灸烧,香味十足
另外配菜极度建议大家拣佢嘅黑松茸鲜菌
超香黑松露味,而且份量好足

🌈原条鳗鱼丼 $76
鳗鱼饭基本上都好难出错
鳗鱼无幼刺,鱼肉够嫩,唔会干争争
蒲烧汁好多,捞埋米饭一齐食,甜甜的~
跟餐嘅小食系芝士年糕
外脆内软,芝士味浓郁,食落咸香咸香