2019-01-17
同朋友食完饭想揾个地方饮吓野、倾吓计,咁岩见到有间Café试业中,间café嘅装修仲系我最钟意嘅简约风呀,好岩倾计hea下,所以就去试吓喇~原来依间café系以刺猬做主题,不过试业期间就未有刺猬,迟d要预约先可以亲亲刺猬,野食方面就唔算话好多款,但价钱系比起一般café都平一大节,不过岩岩食完饭,所以我地就咁嗌咗杯野饮同叫个甜品试下先~蜜桃冰茶唔会系死甜果d,有茶味亦有桃味,仲有啲蜜桃嘅果肉添,系加分既!鲜果缤纷窝夫 配 曲奇、抹茶雪糕啲窝夫睇落唔系话烘得好香,而食落都唔系脆身,而系松软嘅口感,朋友钟情食软身窝夫,所以就好LIKE喇!抹茶雪糕系劲浓嘅抹茶味,曲奇味唔系话好特别但都好好味,再配埋窝夫同啲生果食好夹,依个价钱黎讲CP值系高既!因为系刺猬café,所以d杯垫或者一d食物上装饰都有好可爱嘅刺猬,希望下次黎可以预约到亲亲刺猬喇,仲想试下佢个all day breakfast同烟囱卷啊~
蜜桃冰茶
鲜果缤纷窝夫 配 曲奇、抹茶雪糕