2022-08-09
表妹话好钟意同一班朋友去「渝痴渔醉」食烤鱼/鸡煲放题😋因为地点就脚,餐厅位于铜锣湾SOGO对面,而且CP值高,最优惠$88就可以食到🤩今日行完街,佢就带我呢个表姐去试吓🥰⭐️放题90分钟⏰晚上六点前离座$88/位,六点后入座$128/位(假期$148/位)⭐️餐厅唔收加一%⭐️提供围裙,以免酱汁弹污糟衣物,十分细心🎶餐厅一路都播放住pop music,气氛热闹🐟烤鱼有两款口味:老坛酸菜味/秘制麻辣味🐓鸡煲有六款口味:麻辣鸡煲/香辣啤酒鸡/胡椒猪肚鸡煲/药膳鸡煲(当归北芪)/滋润鸡煲(沙参玉竹)💁🏻♀️我哋拣咗小辣🌶嘅老坛酸菜烤鱼🐟完条烤鱼放喺炉上面,汤底一路滚,阵阵香味一路飘出嚟,令人流口水🤤鱼肉嫩滑,啖啖肉。因为有预先煎香过嘅关系,鱼肉唔会煮到散开晒。食完烤鱼,仲可以去火锅配料区到拣选自己喜爱嘅食物同调配酱汁🥣火锅配料应有尽有:🦐海鲜:鲜虾串·鱿鱼串·龙脷柳🥩肉类:肥牛·鸡肉·猪肉·猪皮🍢丸类:墨鱼丸·龙虾丸·牛丸·芝士肠·芝士年糕·海胆丸等🥬蔬菜:生菜·娃娃菜·金菇·冬菇·南瓜·芋头·大豆芽·莲藕·秀珍菇·豆卜·海带等饮品亦都系免费任攞,啤酒🍺汽水🥤纸包饮品🧃款式齐全!汤底都可以自行添加
⭐️餐厅唔收加一%
⭐️提供围裙,以免酱汁弹污糟衣物,十分细心
🎶餐厅一路都播放住pop music,气氛热闹
🐟烤鱼有两款口味:老坛酸菜味/秘制麻辣味
💁🏻♀️我哋拣咗小辣🌶嘅老坛酸菜烤鱼🐟
火锅配料应有尽有:
🦐海鲜:鲜虾串·鱿鱼串·龙脷柳
🥩肉类:肥牛·鸡肉·猪肉·猪皮
🍢丸类:墨鱼丸·龙虾丸·牛丸·芝士肠·芝士年糕·海胆丸等
饮品亦都系免费任攞,啤酒🍺汽水🥤纸包饮品🧃款式齐全!
汤底都可以自行添加,好方便🍲
喺铜锣湾可以用咁优惠嘅价钱食到咁丰富嘅一餐放题,难怪我表妹会极力推荐💕