2021-05-11 106 浏览
出开旺角顺便食埋lunch,朋友就推介我去呢间足球主题餐厅⚽️试吓。餐厅墙上挂🈶️波衫并以红灰色为主调,仲有一个较特别好似鸟笼嘅卡位,我谂应该要预先指定先有得坐😆喺旺角嚟讲,佢哋个lunch set价钱唔算贵,所以食得丰富d,我哋另外再点咗小食同饮品。当日嘅餐汤好特别,系西式白萝卜汤,清清甜甜。「松露忌廉海鲜意大利天使面」🈶️一圈圈嘅鱿鱼圈同蚬肉。松露忌廉汁好creamy,松露份量亦唔会过浓而觉得好大阵「火水味」咁😆唔想食太多淀粉,所以就叫咗个 「香烧可持续石斑鱼柳配法式龙王汤」。鱼柳嘅皮煎得香脆但唔干,龙王汤系由蕃茄同多种海鲜煮成,味道非常浓郁😋不🉐️不提系佢嘅薯菜一啲都唔马虎,唔系比薯条薯角之类,而系紫薯蓉。颜色吸引之余甜甜地好好味☺️「法国鹅肝香蒜面包」上面嘅鹅肝都几大块,两面煎得香脆,入口即溶😌蒜蓉包就算摆咗一阵都系外脆内软,配上黑醋汁一啲都唔腻😍「 咸蛋黄鸡翼」外皮炸🉐️非常香脆,加上咸蛋黄酱非常香口,而且里面嘅肉仲系嫩滑多汁,真系食唔停口。一边食一边饮番杯好足料嘅新鲜水果茶,而且糖浆系自己落🉑️以控制甜度,非常冰爽透心凉🧃

法国鹅肝香蒜面包

当日嘅餐汤好特别,系西式白萝卜汤,清清甜甜。

西式白萝卜汤

松露忌廉海鲜意大利天使面