2022-10-16 373 浏览
有日我家小老板同我讲「今日喺元朗食左一间好好食嘅鱼皮饺鱼面」,同我平时买嘅唔一样,心谂系唔系真,放假即去试吓先坐底就咩都唔洗睇啦,就叫左鱼皮饺鱼面,我老板就叫左牛筋面,炸鱼皮,腐乳通菜同奶茶。牛筋面先上,汤比一般粉面店嘅牛腩汤浅色,但汤应是用鱼去煲,所以鱼比较浅色,但一点都唔差,牛筋好软滑,食落感觉好骨胶原炸鱼皮,每块都薄薄的,味道刚刚好,唔会太咸。我嘅鱼皮饺鱼面终于到,清清嘅鱼汤底,鱼皮饺原来系我儿时食这款,用鱼肉整成鱼皮饺皮再包上鱼饺嘅馅料,马上食回儿时嘅味道,鱼面好有口感,不是平时容易买到果啲林林啲口感,这鱼面口感实实,每条面都短短的,好食,虽然要$47但是物有所值。我老板连汤都饮晒,碗碗清重点系食饱后没有口确确,证明不是味精汤我家小老板今次真系无介绍错下次一定要试埋佢哋嘅鱼旦

炸鱼皮,每块都薄薄的,味道刚刚好,唔会太咸。

我老板连汤都饮晒,碗碗清
重点系食饱后没有口确确,证明不是味精汤

我家小老板今次真系无介绍错
下次一定要试埋佢哋嘅鱼旦