2021-12-30 179 浏览
每次午餐谂唔到食咩就想食点心,揾下有边间点心时,见呢间系附近,就入去试下。喺出边等咗一阵,好快就可以入去,入面好多人餐单系用QR code数好方便,见到隔离有长者未识用QR code,待应会帮手写单👍🏻👍🏻不过中午人流多,见铺头一个收银,两个送餐,人手唔太够,想揾待应都要耐心等候。呢个流沙包比一般茶楼细𠮶啲,但个皮系好软,个馅入面都好好食金沙脆皮银萝肠,推荐大家食!佢入面系卜卜脆,食得出系即刻新鲜炸👍🏻呢度嘅菜苗饺同我平时食开嘅有啲唔同,上面用黑松露点缀,虾同菜苗嘅比例啱啱好,比到我对菜苗饺新嘅体验👍🏻凤爪个汁唔错因为好大食嘅关系,所以嗌多个饭,网上见人哋话个饭好少,我谂其实因为佢用扁而大嘅蒸笼嚟装住,所以先会显得个份量好少,呢个份量够一人食,味道正常最令我有惊喜系鲜竹卷!推荐大家食!由细到大都一定会嗌鲜竹卷食,不过后尾大个就食到厌啦因为真系好饱,今次唔够饱嘅情况之下想嗌埋佢嚟食。嚟到嘅时候见到佢个汤好清,试咗一啖哇正!好浓嘅豆味,个汤成个鱼汤咁,好好饮!第一次将成个鲜竹卷都清晒,仲要饮埋个汤🤣🤣茶位每人$3,抵呀!整体嚟讲,如果想试新式点心嘅话,呢间唔错!

喺出边等咗一阵,好快就可以入去,入面好多人

黑金流沙包

呢个流沙包比一般茶楼细𠮶啲,但个皮系好软,个馅入面都好好食
金沙脆皮银萝肠

黑松露菜苗饺

豉汁蒸凤爪

凤爪个汁唔错
腊味饭

浓汤鲜竹卷

最令我有惊喜系鲜竹卷!推荐大家食!

第一次将成个鲜竹卷都清晒,仲要饮埋个汤🤣🤣

茶位每人$3,抵呀!

整体嚟讲,如果想试新式点心嘅话,呢间唔错!
黑金流沙包
金沙脆皮银萝肠