2025-01-26 68 浏览
最近我去左一间超人气嘅韩国餐厅韩风嘅装修,灯光昏昏的,加上K-Pop音乐,整个气氛恰到好处。首先,我试左佢地嘅「蜂蜜焦糖有骨炸鸡」。呢个鸡翼真系太好味!外面炸得金黄酥脆,里面又保持到多汁嘅口感。最重要系蜂蜜焦糖酱,甜甜地,match到炸鸡嘅咸香,完美结合,简直系邪罪嘅享受!另外,order左「酱油猪手蛋盖饭」猪手炖得软嫩入味,搭配住香喷喷嘅白饭,饭面仲要有好滑嘅滑蛋,真系食唔停口,酱油嘅咸香味道亦都令整体更加丰富,绝对是饭控嘅福音。最后,我仲order左「炸紫菜卷」。这个小食简直系惊喜!外面脆脆的,里面包住d米糕嘅食物,口感层次丰富。如果你都是韩国food lover的粉丝,绝对要黎试,食物质数好,价钱亦非常大众化,下次我一定会再回来的!
最近我去左一间超人气嘅韩国餐厅

首先,我试左佢地嘅「蜂蜜焦糖有骨炸鸡」。
呢个鸡翼真系太好味!

另外,order左「酱油猪手蛋盖饭」