2017-06-07
九龙城一向都系香港有正野食既地方,金宝泰国菜馆梗系其中好食西既地方。入到去金宝,就感觉到系一间经典泰国餐厅。完全岩晒食饭食埋气氛既人。坐位空间舒适,唔会话同隔离好近。同几个朋友食,直情系一个小天地。今次叫左:1. 生虾 一碟6只,碟上布满唔小既辣椒,蒽,最紧要系好多好多既蒜蓉!!! 完全岩晒中意多蒜既我地,辣加埋蒜蓉香味,值得推介。2. 黄咖哩鸡 黎到泰国餐厅,咖哩真系其中要食既一道𩠌。当中有得拣鸡,牛 或者猪肉,今次我地就食左鸡。估唔到既系鸡肉同薯仔份量多,黄咖哩就偏甜小小。个人建议加碗饭送咖哩汁至合衬。3. 泰式炒金边粉 酸酸辣辣甘好开胃,宜个都系我自已最中意既一道,金边粉烟烟韧韧, 加埋鸡蛋既香同滑,非常有咬口。4. 椰青饮品方面拣左15cm x 15cm 新鲜椰青,椰青汁饱满,果肉一拔就食到,充满椰香!!! 总括而言,下次一定会再黎过,继续试埋其他既菜
今次叫左:
1. 生虾
生虾
2. 黄咖哩鸡
黄咖哩鸡
3. 泰式炒金边粉
泰式炒金边粉
4. 椰青
总括而言,下次一定会再黎过,继续试埋其他既菜