2020-08-03
今日小编同男朋友去咗沙田行街,唔知大家会唔会都有一种想去旅行嘅感觉呢?小编同男朋友最钟意就系日本,可惜今年疫情严重,睇怕都有一段长时间去唔到了。今日我哋就试咗道顿堀御好烧专门店,原来午餐时段有好多选择,而且价钱十分之平易近人,但同晚餐单点嘅份量系一样嘅。我哋已经好耐冇食过大阪烧之类嘅食物,于是我哋分别叫咗豪华御好烧,有得煎蛋之余仲有拉面。卖相十分之吸引,配料丰富,有一种幸福嘅感觉。成个过程都十分之容易操控,店员好细心咁指导我哋,亦都有比教学图片我哋睇。成个过程大概15-20分钟左右,主要都系反转大阪烧。男朋友仲好细心咁煎咗个心形出嚟,系DIY嘅不二之选。酱汁系甜甜地嘅烧汁,亦都有沙律酱,紫菜同木鱼碎可以任落,啱晒我依个紫菜控。大阪烧嘅味道十分之好,同我哋喺日本食嘅味道相近,而且只系$80 ,绝对系抵过晚餐好多。大阪烧亦几大份,有好多配料,鱿鱼好惹味,同大阪烧十分之夹。总括而言,呢一间餐厅嘅午餐系十分之高质,而且亦都可以俾你同朋友DIY一齐整属于自己嘅大阪烧,好玩得来味道又唔差。
卖相十分之吸引,配料丰富,有一种幸福嘅感觉。
成个过程大概15-20分钟左右,主要都系反转大阪烧。
男朋友仲好细心咁煎咗个心形出嚟,系DIY嘅不二之选。
大阪烧亦几大份,有好多配料,鱿鱼好惹味,同大阪烧十分之夹。