2023-04-04
今日同朋友黎旺角行街,突然想食鸡煲😆,于是黎左位于创兴18楼嘅「18楼鸡煲火锅专门店」,去到有三款套餐选择,都系全食两小时,我同朋友拣左普通套餐。店舖用QR code落单👍🏻,另外可以去自助取酱料,饮品及蔬菜。⭐️鸡煲:我哋拣左少辣,非常易入口,鸡件数量都唔少,每旧鸡都系煮得啱啱好,好嫩滑,而个秘制酱汁好惹味😙,加上洋葱花椒等配料,令鸡肉入晒味。食完个鸡煲就可以加汤打边炉。我哋都叫左好多野食,以下介绍几款大家必食嘅。⭐️特选肥牛:睇到鲜红色就知好新鲜,牛味浓而且几大块,叫完一碟再叫碟😂⭐️精选海鲜及虾:今日精选海鲜系沙白,一碟大约6-7只,每只都新鲜没沙,而虾都好鲜甜😋,唔错唔错。⭐️花胶及脆肉鲩:花胶爽滑有口感,每旧吸晒汤嘅味道,正呀🤩。脆肉鲩一碟3块,都好新鲜唔会有腥味,口感一流😍。⭐️饮品:非常多选择,包括有各款茶类,仲有啤酒汽水,都系可以全饮,正😊。