2017-06-26 6501 浏览
同朋友去到沙田河畔花园附近的「M3 Italian」试吓意大利菜,好彩我哋比较夜少少去到,就唔使等位。首先坐低店员就攞咗三个餐包俾我哋,仲有三杯暖水俾我哋,非常体贴啊,另外啲餐包热辣辣的,配以牛油夹入面包中间一齐食,估唔到都几正。我哋已经急不及待叫咗几样食物先,首先就系小食「炸杂锦三式」,小食比较香脆可口,我哋三个人都比较钟意食鸡翼,最特别嘅系鸡翼切成一半,变咗单骨鸡翼。薯角炸得好香脆,而且冇乜油,再点茄汁食,非常滋味啊。我另外个朋友比较钟意食pizza,所以我哋选择左「四式芝士薄饼」, 哈哈,因为佢系芝士迷,呢个Pizza包含咗四款唔同味道嘅芝士,而且饼底系薄批,所以食落去唔会太饱太「济」,Pizza上面除咗有芝士,仲有番茄酱为主系Pizza旁边,食落去有好浓郁嘅芝士同蕃茄味道,而且Pizza薄薄地食落去好脆口,好有质感,芝士Pizza迷必食之选。食咗啲煎炸嘢食,梗系要叫番杯嘢饮饮吓解下渴先,我就叫咗杯「红莓汁」试吓,都系$30一杯,我觉得几抵。红莓汁味道酸酸甜甜,除咗解渴之外,更可以开胃,醒胃之选。我哋比餐牌上嘅「黑松露野菌烧带子意大利粉」图片所吸引,见到意粉上面有好多配料,所以叫

我哋比餐牌上嘅「黑松露野菌烧带子意大利粉」图片所吸引,见到意粉上面有好多配料,所以叫咗一个来试吓。果然意粉卖相非常吸引,意粉仲有不同嘅海鲜配料,例如新鲜又大只嘅带子,同埋好大只嘅蚬,另外仲有我最钟意嘅芦笋苗。我最欣赏佢嘅带子同埋意大利粉,带子半生熟,食落去非常有口感,而且咬几啖就无咗,好似有啲溶化嘅感觉。另外意大利粉好入味,食落去满口黑松露味道,非常足料嘅黑松露意粉。

主菜再叫左「西班牙烧乳猪配薯蓉及红椰菜」,乳猪外皮香脆,肉质滑嫩,
两者一齐放入口食,好正,再点埋佢啲烧乳猪汁,简直无得顶,必食!

我哋三个仲未够饱,就叫左一个「烤安格斯西冷扒配芦笋苗焗蒜头及肠薯仔」,见到卖相好吸引,牛扒放喺木板上面,仲有我最钟意嘅芦笋苗系牛扒嘅底下,牛扒唔油腻,而且切落去中间系鲜粉红色的,外面熟中间半生熟,食落去非常有口感,中间有弹牙嘅感觉,而且肉味浓郁,牛魔王之选。

食咗咁多野,真系样样都好好食,极力推荐呢间意大利餐厅!