2017-06-01
呢间前身系玩具店既舖位摇身一变成为餐厅, 行上一层就到用餐区, 装饰带点工业化味道, 墙身以绿身植物作点缀, 播住轻快歌曲, 加上昏暗灯光, 给人一种放轻松感觉木枱上已放好餐具餐牌上由沙律, 小食, 主菜, 薄饼, 意大利粉/饭至饮品都有供应, 价钱够贴地另外仲有晚市套餐供应, 价钱由百几至二百几, 已经包餐汤, 沙律, 主菜, 甜品及饮品, 相当抵食! 既然系咁当然叫套餐啦!定好既凯撒沙律, 爽脆沙律菜配以烟肉脆粒, 多士粒及芝士碎, 口感丰富!餐汤系呢客磨菇忌廉汤, 质感颇浓稠, 饮完都有半饱感觉叫套餐另加($28)就可追加呢客三文鱼他他千层, 香滑既三文鱼粒同甜桃粒混埋一齐, 放系脆法包片上, 一软一硬, 双重口感, 呢$25抵加!小食点了呢客墨西哥鸡锤 ($58), 一客六只的式小鸡锤, 炸后再淋上甜中带辣既墨西哥酱汁, 鸡肉唔会太干, 味道几惹味!嗜牛既友人点选呢客美国安格斯肉眼配红酒汁 ($248), 除左份量十足既肉眼扒外, 仲有薯条及沙律菜伴碟; 柯打七成熟既肉眼扒切开后仍见带有血色, 火候控制得几好, 肉质有嚼劲及带有肉味, 放弃红酒汁改为点少少盐仲滋味!我就叫左呢
木枱上已放好餐具
餐汤系呢客磨菇忌廉汤, 质感颇浓稠, 饮完都有半饱感觉
我就叫左呢客银鳕鱼配柠檬牛油忌廉汁 ($238), 鱼煎得皮香肉嫩滑, 面头淋以柠檬牛油忌廉汁, 香滑无比之余又唔会腻, 有埋薯条, 份量其实岩岩好!
呢2杯名叫Neighbor ($43)同垃圾桶 ($25)既特饮, 主要材料系生果, 饮落甜中带微酸, 系冻柠茶外既好选择, 大杯又抵饮!
甜品系呢客乳酪雪糕, 味道系食开既原味乳酪, 酸酸地而个质感比较烟韧, 特别得黎又几得意!
以铜锣湾开餐黎讲, 价钱实属抵食, 坐得舒服之余食物质数又唔错, 又一开饭热点!