2018-12-08
去到餐厅见到天花系蓝色,上面画左云起度😍而且店内种左D植物起度,整个感觉好舒服👍🏻,已经令我对尼间餐厅充满好感!当时心谂会5会越期待失望越大。当食物摆起我面前,我已经好心急好想食。D食物摆盘摆得好靓,好似艺术品咁睇得出好有心思!我朋友仲话5舍得食落肚🙈当时我谂咁靓都5会好食去边,无计,本人实在中过太多伏。哇~我真系忍唔住哇左一声!真系好有惊喜!每一样野,我都觉得好好食!竟然系每一样都好食我朋友叫左个红菜头浓汤。我原本系对红菜头冇乜好感,但又5系话讨厌,不过我系不会主动叫来食。咁我朋友比我试左一啖,我又哇左声,竟然同我以为个只味5同,一D臭青味都冇甜甜地,好好味!搞到我好有冲动即刻叫多碗饮。不过因为我叫了虎虾汤,所以忍住5叫😂下次我再帮衬,我一定会再叫虎虾汤~都好好饮!鲜甜香浓!饮落去5会好济.👍🏻法式猪鞍扒配蕉糖苹果~尼个重点推介,猪鞍多汁D肉滑,蕉糖苹果5会过酸或过甜,好好味估5到加埋八角玉桂系咁夹!尼个配搭真系无得顶!肉眼牛扒配奶油蘑菇~~本人不食牛的,朋友说好味,成件好似艺术品咁!挪威脆皮三文鱼扒配烤南瓜粒及青芥末酱~三文鱼真系脆,D肉都ok ,个酱都5错。黑松露杂菌意大利饭烟熏
当时我谂咁靓都5会好食去边,无计,本人实在中过太多伏。
我朋友叫左个红菜头浓汤。
红菜头浓汤
黑松露杂菌意大利饭
烟熏迷迭香鸡翼
法式蜜桃吐司
烟熏迷迭香鸡翼
最后埋单,我又哇一声!个价钱真系O左!竟然咁平!又平又好食又靓!我5上来opernice赞尼间餐厅,真系对5住自己!
食完尼餐令我对出街食饭有反希望,我谂尼个餐厅将会变成我饭堂
法式蜜桃吐司
肉眼牛扒配奶油蘑菇