2020-05-13 131 浏览
同阿妹喺荃湾荃新天地马沙shopping完 ,马莎出口有间小cafe之西式小店, 我见到两边落地大玻璃, 感觉好写意好chill, 胆粗粗在门口问待应攞餐牌看看, 见餐牌封面好大自然好森林feel, 里面亦好多图片及价钱不算很贵, 醒起上年年头食过, 记忆中不错, 今日再Encore. 因仍未晚饭时间中午4点多, 同阿妹唔睇餐牌主菜MAIN 系列,只看BURGER 选项, 我哋拣咗𠮶个店主推介嘅素汉堡系列,要$168元,感觉标价有点不便宜,但不想中午食肉类,便即本试下。 上菜时,哗,有惊喜,摆碟好靓, 好震撼下, 好多层好高, 好大堆头, 包嘅上层系两片烤大菇中间夹有芝士, 而包嘅中下层系一个素肉扒同埋伴有好多新鲜牛油果粒粒及罗马生菜, 我哋先食上层两只菇配芝士好香好浓郁,味道好夹, 再食下层嘅素汉堡扒,哗,真系好似食紧牛肉般多汁有嚼头, 豆香馥郁,绝对值得推介必试系列, 而伴碟嘅薯夹亦好脆口绝冇油益味,$168大元感觉值回票价,下次会再找晚试佢嘅晚餐系列。

未来素汉堡
2020-05-10