2018-06-20
之前一直听朋友介绍添好运点心专门店,但因为有名气,长期都要排队等位,而家开多左分店之后终于有机会试到啦。今次系平日的晚上去,大约8点几唔算多人,一入到去就有位,都几多外国人已经系入面。黎之前已经有想试的野食,所以即刻就已经落左单,每样野食都系二十几三十蚊,可以试多几款。落单后大约10分钟就已经有野食了,都几快,但d野食全部都热的,唔会系放左好耐的感觉。酥皮叉烧包真心好食,入面的叉烧甜甜地再夹埋出面脆的外层,而且份量岩岩好,唔会太大个之后试唔到其他野,两个人食每人食1.5个都冇问题。黄沙猪润肠一路都听讲猪润肠好出名,所以黎到一定叫,味道唔错,但好可惜猪润的量唔多,好多时都系食到个肠粉皮。鲜虾烧卖皇蒸出黎之后外观唔错,食落去都食到只虾,但唔算系太特别,同平时的烧卖差唔多。鲜虾饺每只虾饺都皮薄而且虾的份量都多,不过味道就冇咩日特别。沙律海皇卷本身饮茶食点心我都好少叫春卷类的点心,但今次比到惊喜我!卷外面炸到香脆,但唔会油腻,同入面的沙律酱又几夹!总结黎讲算系平价好食之选,每人都只系大约六十蚊埋单,就已经试到好多款点心而且饱肚,而且最开心系奥运分店冇咁多观光客,排队都冇其他分店咁夸张!
酥皮叉烧包
黄沙猪润肠
鲜虾烧卖皇
鲜虾饺
每只虾饺都皮薄而且虾的份量都多,不过味道就冇咩日特别。
沙律海皇卷