2018-04-17
曾经有一段时间,朋友间都几沉迷食放题,而最近开始试多左其他日本菜,就间中先会食下。是日约左朋友喺荃湾见面,选定放题,大家一齐放肆食多D,我地都好耐冇见,对上一次都系食呢间放题庆祝生日,今次再来,可见呢间餐厅喺我地心目中都系唔错的。餐厅位于大鸿辉中心,一早预约左位置,但朋友落错车…搞到我地迟到左入场,好在因为平日,都未至于好爆场,而店员都好好。呢度位置好多,而且沿路已经见到自取区,焕醒番我第一次来,见到饮品柜好壮观,好多款式嘅记忆。好快我地坐低左,星期一至四,7点半前离座208位,7点半后系248,而宵夜只系218,难怪见到我地食到尾,接近十点,都仲有唔少人入座,食足两个钟。最重要系:上菜速度够快,冇漏单,写几多来几多!任食任饮种类够多,刺身:三文鱼、吞拿鱼、北寄贝、甜虾、赤虾、油甘鱼、希灵鱼、玉子、鲍片。仲有我觉得最好食,要追加嘅北寄贝、赤贝、马刀贝呢几只贝类,好新鲜,爽脆寿司方面我地都食左好多,可能有D人会主力食刺身,但我地都钟意食寿司果D款式。而且佢地呢度旧饭都唔会好大,系属于好食的。寿司有分火炙,我最钟意点火炙芝士玻璃虾、火炙蟹棒、火炙左口鱼等,一人食左每样两件另有军舰:蟹籽、芥
最重要系:上菜速度够快,冇漏单,写几多来几多!
另有军舰:蟹籽、芥辣八爪鱼、吞拿鱼沙律、芝麻八爪鱼等,紫菜都唔会太腍
而创作寿司都几特别,以店名命名嘅大、井、町,都名副其实好有创意,特别系有泰式风味嘅「町」。
熟食方面好多选择,通常我地先点刺身、寿司,食到净番1/3,就点熟食,唔怕上菜太快,会食唔切
而呢度嘅熟食都有几款特别好食,包括系盐烧牛舌,厚身唔un,仲几有黑椒香。
台湾一口肠、烧虾、烧鲭鱼、烧鸡翼都好食,唔会太油,虽然未至于热辣辣,起码唔会烧起好耐。
炸物基本上都好食,仲要撞著新鲜炸起嘅天妇罗虾、天妇罗菇,正
而另一样推荐,系芝士年糕,好鬼软熟,流心咁
饮品方面真系超多选择!
甜品唔系期望太高,正常唔伏。
最后仲有每人一份movenpick雪糕或者雪条