2018-12-19
红酒烩牛尾饭 $72(lunch再减$15)🌕🌕🌕🌕🌑牛尾份量多,加左啲新鲜无煮过既蕃茄仔,配搭唔错,味道浓郁。细旧既牛尾有啲老,食落好硬。大旧既牛尾反而几腍,唔zip牙隙,超正!酱汁较稀,如果可以浓稠啲,送饭食会仲正。午市食价钱几平,仲包餐汤同饮品,抵食!-香煎纽西兰肉眼(8oz)配时令杂菜及薯条 $98🌕🌕🌕🌕🌑呢个无得减$15,但都会有餐汤同饮品。我个人讨厌牛血淋淋,所以嗌左7成熟,个人觉得虽然无血,但太老!因为佢牛排偏薄身,好快就熟,牛熟左就好韧...但后面块厚身少少,食到6成熟左右,牛味好出,已经唔韧,好软熟!所以建议大家嗌5-6成熟,系品尝呢块排既最佳熟度!薯条粗身,偏腍身,系煎唔系炸,无咁热气。啲配菜一般啦,都系煎出黎,正常。-粟米忌廉汤 (赠送)🌕🌕🌕🌕🌕神级正!好似日本饮品售卖机卖果只粟米汤咁,粟米味劲出,仲有小小碎做咬口,忌廉系呢度做辅助角色,食落creamy又唔会抢左粟米风头。重点系热上,系冬天食到热辣辣既浓厚粟米汤,的确会叫人会心微笑。-*需加一-仲有杯饮品,都系一般送果啲柠水柠茶咖啡咁,我太饱无嗌到。-餐牌
🌕🌕🌕🌕🌑
香煎纽西兰肉眼(8oz)配时令杂菜及薯条 $98
🌕🌕🌕🌕🌑
粟米忌廉汤 (赠送)
🌕🌕🌕🌕🌕
*需加一
仲有杯饮品,都系一般送果啲柠水柠茶咖啡咁,我太饱无嗌到。
餐牌
题外话/补充资料:
一坐底比左杯水,但杯有咖啡渍...