2022-08-08
最近入元朗,经过虹方揾嘢食,发现呢度原来有间不错嘅Cafe!唔止食物抵食,pet friendly,仲以可爱嘅兔仔做主题——餐厅入面有好多兔仔摆设,门口又有大大用花砌出黎既兔仔玻璃外墙!成件事都好得意!🐰✦ 香煎鸡扒配忌廉芝士竹炭汉堡连薯条 HK$60 🍴4/5食物一上枱,我已心心眼!块鸡扒真系超厚,目测平均有2cm厚,仲煎到金黄色,食落鸡扒外皮香口,入面肉嫩Juicy,啖啖肉好和味!值得一赞系个竹炭面包,外脆内松软,加上Cream cheese及丰富蔬菜夹料,即便男生都绝对食得饱!只售60蚊,真系良心价!✦ Cafe52豪华全日早餐 HK$138 🍴4/5足料兼大份嘅豪华All Day Breakfast!一份有嫩滑嘅黑松露炒蛋、大大条司华力肠、芝士大啡菇,烟三文鱼卷、火腿卷、车厘茄忌廉芝士卷、薯饼,再加一件松脆嘅牛角包,真心好抵食!All Day Breakfast中,最爱黑松露炒蛋,炒蛋无沟水,好重蛋味,炒得嫩滑,重有大大羹黑松露酱,好惹味!真心推荐!✦ 杏仁绿茶鲜奶 HK$29 🍴3/5Cafe 52都几多特别组合嘅Matcha Latte,今2次我试杏仁绿茶鲜奶,跟All D
✦ 香煎鸡扒配忌廉芝士竹炭汉堡连薯条 HK$60 🍴4/5
✦ Cafe52豪华全日早餐 HK$138 🍴4/5
✦ 杏仁绿茶鲜奶 HK$29 🍴3/5
Cafe 52都几多特别组合嘅Matcha Latte,今2次我试杏仁绿茶鲜奶,跟All Day Breakfast 可以免费加配!好抵!
钟意呢款特饮有我至爱嘅杏仁香,绿茶嘅回甘味意外地合拍!味道不错,不过略嫌甜咗少少,不太爱甜嘅朋友记得要少甜。
✦ Rose Soda 玫瑰梳打 HK$39
同样系足料特饮,面头晒满玫瑰花瓣,散发淡淡花香,梳打清爽,解暑都唔错!