2022-04-27 27 浏览
朋友话铜锣湾oyster station d lunch set唔错, 于是约埋一齐食个lunch聚下。原本都无谂住食蚝,但去到见到做紧promotion$10一只蚝😱问左店员今日既蚝仲系爱尔兰蚝Dooriel,唔食好似对唔住自己😆叫左一打同朋友share,蚝好新鲜,唔算好细只! 海水味淡d,味道鲜甜且有矿物味,10蚊只黎讲抵到烂👍🏻南瓜忌廉汤质感浓厚幼滑,味道香甜👍🏻仲有佢既沙律有加分位系加左橄榄粒,食落味道丰富好多,唔只系麻酱沙律咁沉闷。冬荫功鸡胸Pizza $138我地好中意食泰菜,见有冬荫pizza咁特别即刻叫左,即叫即焗,中意佢批底唔会太厚,带点脆口,面头既芝士劲厚😋每块pizza都有旧鸡胸肉,而个鸡胸肉又唔会干柴,入口冬荫功香突出,好好味🤤黑松露野菌意大利饭 $78意大利饭煮得刚好,米粒口感软软硬适中,黑松露同忌廉味道香浓,仲有芝士融入左饭中,好香!热既即磨咖啡比较香浓,仲可以自己加奶,卖相又靓! 仲有朋友冻咖啡劲大杯😂整体黎讲cp值好高呀! 好食得黎价钱又唔贵,而且餐厅环境阔落坐得舒服,净系黎食蚝都抵!

冬荫功鸡胸Pizza $138

黑松露野菌意大利饭 $78