2022-10-30
坚尼地城真系好多美食!听闻 Kuru Kuru 嘅手拉薄饼唔错,而且套餐 CP 值极高,所以寻日行完市集就过去试下~去到发现有个万圣节限定嘅二人餐,二百几蚊有 2 个小食、两个主食(可选择手拉薄饼、手工意粉或者意大利饭),仲有一个甜品,真系超抵 😍辣肉肠芝士手拉薄饼个饼底真系好正,厚薄适中,口感烟烟韧韧,唔会话好实好似食紧面包咁,仲有少少㶶边 🤤 手拉薄饼真系特别好食!👍🏻单骨鸡翼配薯角、章鱼小丸子鸡翼同薯角都炸得够香脆,而且鸡翼辣辣地好惹味;至于章鱼小丸子,系因为本身想嗌炸鱼块但冇晒,所以就要用呢样来代替,只能讲系普普通通不过不失,冇太大惊喜!🙈炸软壳蟹蕃茄意大利饭软壳蟹虽然有少少油,但系都炸得几脆,意大利饭软硬度适中,果汁超香蕃茄味 🤤南瓜巴斯克芝士蛋糕(万圣节限定)口感比较松散,南瓜味同芝士味都唔太突出,但系佢胜在唔会太甜,都系一个唔错嘅甜品 😉虽然呢个餐冇跟饮品,但系佢嘅价钱就算散叫饮品都非常之抵,我哋当日叫咗两杯冻饮,埋单都唔使$300 🙈 其实佢都仲有一啲行上嘅二印刷,价钱一样都系非常抵,而且𠮶啲仲包埋嘢饮 👍🏻 听闻佢嘅手工意粉都唔错,下次要再试吓先 😋
辣肉肠芝士手拉薄饼
单骨鸡翼配薯角、章鱼小丸子
炸软壳蟹蕃茄意大利饭
南瓜巴斯克芝士蛋糕(万圣节限定)