2021-07-03
今日好挂住,好想食呢间烤鱼。已经帮衬过好多次的我,咁岩朋友由中意食辣同食鱼。一于带佢地黎试一试。呢间既鱼主要分为两种:𫠐鱼和鲩鱼。今次我地食比较少骨既𫠐鱼。汤底:叫左香麻辣烤鱼(小辣)🌶配料:叫左豆卜、薯粉、腐皮、生菜小食:叫左新鲜白鳝串、原条烧茄子首先,我要讲一讲佢既汤底和条鱼,佢既汤底够麻亦够辣,且饮到鱼汤的鲜甜味😋。𫠐鱼新鲜,肉质嫩滑,啖啖肉,无咩骨,小朋友食都唔怕哽骨。而且愈食愈辣,对于中意食辣既我们仨,表示食到停唔到口,尤其是放埋豆卜、薯粉、腐皮及生菜这些吸汁吸味的配菜,简直一流,愈食愈入味,愈惹味。强烈推介大家要嗌薯粉、腐皮。接著,我要讲既系每次黎我必定会叫佢既新鲜白鳝串,仍然保持水准。将鳝串的皮烧都脆卜卜,唔会烧都好干,烧都岩岩好😋😋😋平时唔中意食茄子既我,因为朋友中意食所以嗌左。一试味道都唔错,劲多蒜,几惹味。超级满足😁 朋友试完都话好食,CP 值超高既一间烤鱼店,我地一定会再帮衬。尤其是最近屯马线开通后,就比以前更方便。👏🏻
汤底:叫左香麻辣烤鱼(小辣)🌶
配料:叫左豆卜、薯粉、腐皮、生菜
小食:叫左新鲜白鳝串、原条烧茄子
尤其是最近屯马线开通后,就比以前更方便。👏🏻