2023-03-06
近排钟意左饮craft beer,今日嚟到九龙区第一间精酿酒吧TAP - The Ale Project。酒吧一共设有18个啤酒龙头,其中酸啤占有3个啤酒龙头,今日我就系冲着酸啤而嚟😍- Izakaya in Berlin 酸度中等,偏向柑橘。估唔到闻到麻辣火锅嘅味道,其中山椒味非常突出,- Jumbo Sour No.12Jumbo Sour比起上杯更轻盈,酸度更低,酒体呈迷人既金黄色。- 炸卡津鸡翼配腐乳酱-共有六只鸡翼,鸡翼炸到好脆,肉质仍然嫩滑,洒上少少卡津粉所以味道有少少辣。腐乳酱可谓画龙点睛,味道唔算太浓味,我同朋友都接受到个腐乳味。- 炸粟米粟米本身唔算太甜,不过上面有好多椒盐,够晒惹味。- 椒盐浦boy法包外脆内软,上面系弹牙酥脆既啤酒酱炸虾,加上凉拌卷心菜同辣椒蛋黄酱,又饱肚又美味😋- 白布磨菇意本身对呢个意粉无咩期望,卖相更加麻麻,不过味道搭救,口感creamy之外渗透少少松露味道,磨菇都用左几款,平凡之中带点不平凡🤩以上两杯酸啤都好正,食物卖相麻麻,但味道搭救,而且服务几好,餐厅职员有问必答👍🏻
- Izakaya in Berlin
- Jumbo Sour No.12
- 炸卡津鸡翼配腐乳酱
- 炸粟米
粟米本身唔算太甜,不过上面有好多椒盐,够晒惹味。
- 椒盐浦boy