2019-12-01
今个星期值得庆祝(一下),所以又系时候出动揾食作为拉面控既我地当然要去食下拉面放工行行下黎到炮台山一search,见到附近有好耐无食过既鸡白汤拉面就决定食你啦入到黎坐低望望,环境同灯光唔错又静静地,可以选择坐吧台或者坐普通餐厅台,挣扎左一阵决定坐吧台坐系吧台会见到唔同既啤酒樽,原来呢度有好多味道既日本手工啤可以叫黎饮一睇menu,除左招牌既鸡白汤,仲有其他唔同既味道,呢个期间限定既蟹汤都好吸引,不过下次先食拉面梗系要揾d小食送下,估唔到呢度有唔同既串烧食,见到都流口水等左大概10分钟,终于有面食!今次叫左两个面,分别系鸡白汤同埋极浓鸡白汤面一上,当然要相机食先白白既汤加上炸到闪令令既炸牛蒡忍唔住要食了!食拉面当然要试下个汤底一饮落口就有好creamy既感觉,仲有鸡白汤独有既香味,唔错!钟意鸡白汤既朋友一定要叫特浓鸡白汤因为个汤会更加creamy更加香滑,食落啖啖都大满足!令人惊喜既系鸡叉烧,因为咬落一d都唔鞋,仲好滑好柔软猪叉烧都烧得几香口面既质地都岩岩好,唔会太淋又上到汤小食叫左日本明太子鸡翼,烧得金黄,一咬落口唔单止去左骨,仲加入左满满既明太子同葱食到饱饱仲有甜品送,正短休过后继续
作为拉面控既我地当然要去食下拉面
就决定食你啦
面既质地都岩岩好,唔会太淋又上到汤
食到饱饱仲有甜品送,正
短休过后继续加油