2020-04-05 1092 浏览
Paul lafayet 既Crème Brûlée 法式焦糖炖蛋曾经盛极一时。当时我已经试过啦,系想再食既,但系要$50一个,太贵了,唔舍得买黎食>.<上年推出「法式焦糖炖蛋节」 一份价钱,两份喜悦,买一送一,即系$25就有一个,买左几张coupon,因为会抵食好多!岩岩换左黎食,终于记得影相啦,紧系写返个食评,哈哈!入店会见到系甜品柜放著好几十个炖蛋,一层一层整整齐齐咁堆叠起来。 购买既时候,店员会「即叫即烧」:在炖蛋面上铺满黄糖,用火枪将黄糖烧作焦糖,㶶㶶哋嘅效果,烧得几均匀几靓!之后店员会提示返要半个钟内尽快食用,保持 面层焦糖薄脆皮(有次我拎走食,的确无咁好食!要衬新鲜食呀!)今次我急不及待,即场品尝啦!香脆的焦糖糖衣,配上散布云呢嗱籽有奶香既滑溜炖蛋, 味道和口感都幼滑细致, 真叫人回味。
岩岩换左黎食,终于记得影相啦,紧系写返个食评,哈哈!

今次我急不及待,即场品尝啦!

外卖自取
用餐优惠