2018-03-07 1227 浏览
今日我老友猪女生日,约埋几个friend贺吓佢。去边度食好呢?平时多数大鱼大肉,今日不如去食番d清清地嘅野都好㖞,猪女提议去喱间素食料理,其他靓女都举脚赞成。哩间食店面积唔算大,我地6点几嚟到有位,7点几就已经full house喇。攞d餐牌睇吓先,好快我地就点左五个𩠌。寿司拼盘嚟喇,个卖相真系。唔讲真系估唔倒系斋,好考手艺,做得维肖维妙。我地忍唔住要起筷喇。个卖相俾佢呃倒,估唔到放入口都俾佢呃埋,口感、质感同味道都9成9似真,以为去左东京食寿司添,20件寿司俾我地一轮冲锋,迅速歼灭晒喱个日式海鲜pizza睇起嚟重靓过P记𠮶d,超吸引,五条友争住挟嚟食。一啖咬落去,好松化,个底好脆,料又多,味道又好,真系好食过P记𠮶d,俾个赞你喱碟姜蓉炒翡翠苖水准就普通左d,畧嫌炒得老左少少。呢碟焗牛仔肉热辣辣上枱,撕开d锡丝,热到有烟走出嚟,望落去巧正。试吓d牛肉先,真牛肉一样,唔讲真系唔知系斋嚟,配埋其他蔬菜同配料焗,超yummy㖞喱个胡椒菜肉云吞翅,我就真系好钟意。Why?因为胡椒份量够,味浓,d老人家用嚟驱风就一流啰。配埋d猴头菇同咸菜,d云吞真系超…………………………好味,全部俾我地食晒同饮

攞d餐牌睇吓先,好快我地就点左五个𩠌。

寿司拼盘嚟喇
,个卖相真系

寿司并盘

日式海鲜比蕯

喱碟姜蓉炒翡翠苖水准就普通左d,畧嫌炒得老左少少。
姜蓉炒翡翠苖

烧汁杂菌焗牛仔肉

,全部俾我地食晒同饮晒。
浓汤胡椒猴头菇咸菜云吞翅

每人百零蚊,唔算太平但又真系唔贵㖞

间中嚟食吓,都算另一种选择同享受。一般斋舖d斋鱼斋肉就食唔少,但呢间竟然连斋pizza同斋日式海鲜拼盘都谂倒,真系够晒创意
,但可以整到咁真,d材料一定唔少,如果大部份都净系蔬菜而无其他添加物品做嘅就最好,不过难度就会相当高啰。
寿司并盘
日式海鲜比蕯