2024-12-13 238 浏览
今日喺D2食咗一间好有圣诞气氛嘅越南餐厅,一路播住圣诞歌仲有好靓嘅装饰,劲有feel🎄.越南芝士牛柳咖喱农夫包🥘($158)呢个包外脆内软,里面嘅牛柳好嫩,配上浓郁嘅咖喱酱,仲有芝士融化咗,真系好正!每一口都充满咗香味,食完之后令人心情都好好😆.虾膏海鲜炒河粉($108)呢碟河粉炒得非常香👍🏻虾膏嘅味道好浓郁,海鲜新鲜,口感滑溜。河粉吸收咗所有嘅酱汁,食落去真系好过瘾,完全唔会腻,仲想再食多一碟!.越式芋圆椰汁冻($68) 🍮🐇呢个甜品真系好清新,椰汁香滑,芋圆软绵绵,食落去有种夏天嘅感觉,特别适合炎热嘅天气。甜度刚好,唔会太腻,真系一个完美嘅结尾!.总括来讲,我对今日嘅食物真系好满意,无论系味道定系摆盘都好有水准,绝对值得再来!如果你钟意越南菜,呢间餐厅真系唔可以错过!.🤤未饱啊指数: 7.5/10👍🏻餐厅性价比: 7.5/10.Chill Vietnam Cuisine and Bar (荔枝角)荔枝角长义街9号D2 Place ONE 3楼301号舖.#hkfoodieblogger #hkfood #foodporn #meibaoar #foodie #饮饮食食 #hkeat

🤤未饱啊指数: 7.5/10
👍🏻餐厅性价比: 7.5/10
荔枝角长义街9号D2 Place ONE 3楼301号舖
#hkfoodieblogger #hkfood #foodporn #meibaoar #foodie #饮饮食食 #hkeat #openricehk #hkfoodpic #hkfoodblogger #hkig #hkfoodie #香港美食 #852foodie #foodpornhk #l4l #foodporn #buffethk #foodgasm #foodlover #veganfood #eat #foodpics #cafehk #hkcafe