2020-11-24 1279 浏览
D2 Place系荔枝角其中一个蒲点,因为里面除咗有好多小店俾港人创业机会之外,亦不乏好多非连锁式嘅优质食肆,今日就同一个朋友去到位于D2 Place嘅西餐厅Food Garden食lunch。呢度嘅午餐虽然只有好简单嘅七款食物,但系已经包含咗有牛、猪、鸡、鱼,又有汉堡、意粉、仲有素菜可供选择,跟餐嘅鲜果冰茶仲冇额外收费添!我就最钟意食沙律,呢度嘅沙律除咗有一般常见嘅各类沙律菜之外,仲特别加入咗藜麦,配上少许橄榄油同黑醋汁,好味得嚟又份外健康。朋友就拣咗要餐汤,呢个系南瓜甘笋汤,仲配埋一块卜卜脆嘅多士,牛油系软身牛油,所以非常香滑。我哋就拣咗牛扒,餐牌话牛扒系八安士,但唔知点解我觉得好似特别大块咁😅,仲有焗新薯同杂菜伴碟。餐牌上书名呢度嘅牛扒一般会烹调至五成熟,如果有其他要求亦可以主动提出,所以我就有要求要七成熟。切开牛扒系我心目中想要嘅生熟程度,肉质仍然粉嫩,起初切嘅时候见到有一条根,都有担心过佢嘅肉质,但食落牛扒仍然系十分淋身,又有肉味,我就好喜欢!餐牌上有龙虾意粉,我以为都系类似小龙虾仔再加龙虾汁之类嘅意粉啦,原来一上枱真系劲有惊喜,竟然系有半只龙虾,仲要个头劲多膏,食到我哋心心
田园沙律
是日餐汤
美国牛肩肉8安士
餐牌上有龙虾意粉,我以为都系类似小龙虾仔再加龙虾汁之类嘅意粉啦,原来一上枱真系劲有惊喜,竟然系有半只龙虾,仲要个头劲多膏,食到我哋心心眼😍😍😍
龙虾意粉
餐厅仲要超细心咁样起埋龙虾拑嘅肉,真系劲窝心!
两杯鲜果冻茶够晒冰冻,唔算太甜,仲加入一片西柚,酸酸甜甜几好味!
鲜果冰茶
快快脆嚟张大合照,就可以开餐喇😋😋
美国牛肩肉8安士
龙虾意粉