2021-11-28
抵食指数:🎀环境:🎀🎀🎀回头:🎀🎀(最高分5个🎀)约个朋友见面饮杯咖啡,见到D2 place ONE后面个条街有呢间好有文青feel既cafe,于是决定入去试下。由于今次只系揾个舒服既地方倾下计,所以只系点左甜品加咖啡。环境方面,Cafe 以白色为主调,简约的设计配木色家私,好岩打卡。70%魔鬼可可熔岩配云呢拿雪糕 $79朋友减紧肥但又为食想食甜品,于是拣咗冇咁邪恶嘅70%朱古力心太软,唔太苦好易入口,成功做到流心既效果👍🏻 草莓乳酪芝士蛋糕 $61呢个芝士味/乳酪味都好淡,似士多啤梨慕丝蛋糕多啲,个饼底有啲散,所以如果钟意食芝士蛋糕嘅唔太推荐呢款。Americano $30其实入到黎已经闻到好香既咖啡味,于是点咖啡豆味会比较突出既americano,我同朋友一人一杯,咖啡味够浓,唔会苦涩,值得一赞。咖啡属于合理价钱,但甜品认真有点贵,做得又不算很出色,所以不太值这个价钱。但环境同咖啡都值得一赞,下次都会想试下佢地既主菜。
环境:🎀🎀🎀
回头:🎀🎀
(最高分5个🎀)
由于今次只系揾个舒服既地方倾下计,所以只系点左甜品加咖啡。
70%魔鬼可可熔岩配云呢拿雪糕 $79
草莓乳酪芝士蛋糕 $61