2022-02-26
📍 火五越式牛肉粉专门店 (清风街)原来呢间越式餐厅好出名,算我真系孤陋寡闻🤫如果唔系朋友带我去试我根本都唔会知😩希望佢有机会开分店系大西北😂见佢个名写住牛肉粉专门店,本身真系谂住叫佢嘅招牌牛肉河粉点知一坐低竟然俾佢嘅Menu深深吸引住!😱点解咁多嘢食都咁吸引㗎!无论系午餐定系小食我全部都想要🤫🔸香茅猪颈肉檬粉 $58香茅猪颈肉烤得脆配上冻檬粉😍好吸引,檬粉旁边仲已经有萝卜丝同埋青瓜丝🥒🥕,加埋酸酸甜甜嘅酱汁感觉好开胃👍🏻份量劲大兜,一个人食超级无敌饱。枱面上面仲有唔同嘅特色酱料,分别有越北是拉差酱、河内沙嗲xo酱、越式海鲜酱🤣大家可以拣,边一个酱汁适合大家😘🔸火五炭烧鳗鱼饭 $48劲多人推介食呢个鳗鱼饭,所以我都要叫黎试吓佢!我睇相嘅时候就觉得佢超大条鳗鱼🔸意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼 5只 $38呢个鸡翼超有惊喜‼️冇谂过经过油炸嘅程序之后鸡肉仍然可以保留嫩滑同埋劲Juicy🤫首先讲吓金黄嘅外皮,已经林上咗黑醋汁,免头有蒜蓉。味道其实都几夹👍🏻,而且非常香口😙牛油味好出,值得一试🙌🏻🔸D24榴梿炸弹 $48首先呢个榴梿炸弹卖相非常吸引,因为要朱古力酱淋面,旁边有星星、珠珠嘅装饰朱古力🤫一
🔸香茅猪颈肉檬粉 $58
🔸火五炭烧鳗鱼饭 $48
🔸意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼 5只 $38
🔸D24榴梿炸弹 $48
首先呢个榴梿炸弹卖相非常吸引,因为要朱古力酱淋面,旁边有星星、珠珠嘅装饰朱古力🤫一定一定一定要食‼️因为劲好味😆外脆内软,外皮厚度适中💪🏻内馅系榴梿蓉,半流心状态,甜而不腻😚非常正。
评分时间❣️ (最多五颗星,如不推荐会打交叉)
食物质素⭐️⭐️⭐️⭐️
环境质素⭐️⭐️⭐️⭐️
服务质素⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱💸:埋单$192
餐厅资料📋: 火五越式牛肉粉专门店 (清风街)
🕌地址: 天后清风街17号地舖
想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩