2024-04-13
想喺兰桂坊附近揾间酒吧一边听live band一边饮杯高质cocktail?我发掘到兰桂坊新开咗间楼上酒吧《Darkroom》@hkdarkroom ,灯光幽幽,有全LKF 最大K房!设计有格调,酒柜啲酒劲impressive 💕环境静谧,逢星期五、六仲有超正live music,好岩chill下倾计😄🍹DARKROOM MARY $148第一啖已经成功入咗我嘅Top List😘经典Bloody Mary 嘅变奏版~巧妙加入余均益辣汁,红色打able之外,仲辣辣哋好过瘾,同vodka base & 蕃茄汁好夹。即使系咁,其实劲易入口!必叫~🍸Weekly Special $148女仔岩饮Rum~呢杯mix香蕉,芒果,espresso 嘅special 够creamy,同时味道层次又超细腻💕微微酒味,配合新鲜水果,听住live music 劲chill🤪调酒师介绍咗两款out-of-menu嘅cocktail🙌偷偷地话我地知,系用咗澳洲特色Gin调制~🧊HRE Blue Wren Gin & Tonic $130夏天最岩饮citrus嘅饮品🍋呢杯饮品以柠檬,柑桔为主轴,fruity之余口
🍹DARKROOM MARY $148
🍸Weekly Special $148
夏天最岩饮citrus嘅饮品🍋呢杯饮品以柠檬,柑桔为主轴,fruity之余口感轻盈俐落,仲好够crispy。以青瓜片点缀,颜色好refreshing🥒
🥃HRE Espresso Gin $150
玩味原创Cocktail 朱古力味🍫令味觉交织喺果甜同甘香之间,叫人难以抗拒。醇滑的口感,融入朱古力,极致味蕾享受✌🏻