朋友M系美国🇺🇸返黎,梗系要带佢食好野啦😘!上次食过铜锣湾既Master Kama觉得好好味👅,今次就去位于旺角既Day and Nite by Master Kama喇👣!踏入餐厅,即刻见到地下用黑白色既瓷砖砌出MASTER KAMA DAY NITE字样,有点怀旧既感觉💭。餐厅以蓝白色为主调,走北欧风💙,淡淡既蓝色墙柔和得黎带点优雅🎀~餐桌同椅子都系浅色调,好柔和☺️~墙边放左d小摆设同日历📅。餐具都好有北欧既感觉啊🍴!龙虾茶碗蒸($48):上次系铜锣湾分店已经有兴趣试🙊,今次终于食左👅。茶碗蒸所需材料简单,但整得好味1d都吾容易👀。呢个鸡蛋蒸得好滑,口感软熟☺️,食落有少少日式酱油味。蒸蛋上面有1块龙虾肉,都几甜啊!烟肉蘑菇忌廉汁意大利面配62°C温泉蛋($58):呢碟意粉🍝劲好食啊!我同朋友都好欣赏💛~意粉上有好多芝士🧀碎,啱哂芝士怪!温泉蛋🥚蛋白系半透明既乳白色架(可能系62°C🌡️既功劳挂😛)!小妹将温泉蛋🍳同意粉既忌廉汁拌匀左先食,mix埋之后个汁好好食啊🍽,creamy得黎又吾会过腻🤤~意粉好有咬口,弹牙得黎又吾韧👍🏻。食完发现个碟有字😝~低温慢煮安格斯牛排配茄干意大利饭($
墙边放左d小摆设同日历📅。
餐具都好有北欧既感觉啊🍴!
龙虾茶碗蒸
烟肉蘑菇忌廉汁意大利面配62°C温泉蛋
食完发现个碟有字😝~
低温慢煮安格斯牛排配茄干意大利饭
低温慢煮安格斯牛排配茄干意大利饭($108):低温慢煮好似好pro咁,因为可以保留食物原有既营养💪🏻。意大利饭用大理石纹既碟装住,好有质感啊!risotto🍚偏硬身,应该系煮到啱啱好熟,口感吾错,同埋个汁都好香👃🏻好creamy。除左茄干之外,饭入面仲有爽口既菇。risotto上面仲有几条火箭🚀菜,火箭菜🌱带点芝麻味,就算冇沙律酱都好易入口。小妹略嫌安格斯牛排🐂有少少韧👀,不过牛味好香呢!碟上仲有黑醋,用来点牛排,酸酸地又系另1种滋味😊。
焗牛油杂菌
焗牛油杂菌($48):杂菌🍄用锡纸包住,保留焗出黎既原汁💦原味。碟旁有1/4个新鲜柠檬🍋比我地唧落d菇度,杂菌有淡淡牛油味,食到底仲见到少量黑椒🖤。不过呢个焗牛油杂菌有d大份😬,我地都觉得2人share黎做小食似乎多左d🙈...
Choco Foudant
Choco Foudant($68):虽然已经食左好多野,但食甜品总有另1个胃既😈。切开个心太软个阵睇住d朱古力熔浆慢慢流出黎真系几疗愈架❤️!朱古力心太软吾会过甜,熔浆比较杰同黏口,似黑朱古力味🍫。朱古力味充满成个口腔好满足啊😇!伴碟既雪糕🍦我地拣左士多啤梨🍓味,个人觉得系strawberry jam味,酸酸地中和返朱古力既甜腻🙃。
Unicorn Dream
Unicorn Dream($58):不得不提既仲有充满少女感既Unicorn Dream🎠!真系超梦幻🎈!玻璃杯入面既浅蓝(波子汽水)同粉红(提子梳打)劲有层次感💕~上面仲有同色系既棉花糖🍬点缀,令我联想起天空上既云朵☁️~Smoothie饮落提子🍇味较重,甜度适中,而且份量都几多架👏🏻!

小妹同朋友都好满意今次既用餐体验💯,有机会1定会再来喔😉!
2017-03-14
龙虾茶碗蒸