嚟到旺角山东街嘅Day and Nite by Master Kama。稍早前卷起一股龙虾包热潮,有关食店相继开业,呢间就系其中一员。店入面嘅色调系浅蓝同白色为主,墙上仲画咗龙虾图案,不过距离太远,加上当日餐厅食客几多,走来走去嘅话好似唔太恰当,所以只系由远处影下相咋。卡位旁边系一列玻璃窗,向出面望系波鞋街街景。餐牌封面用咗多个唔同设计嘅logo合并而成,玩味十足。翻一翻内页,原来除咗西式菜式外,餐厅亦有串烧、乌冬等等日式食物供选择,呢个真系有啲意想不到。然而呢次我哋系为龙虾而嚟,所以主力试相关菜式,另加两杯饮品。只碟印咗唔同图案,简单但几靓。想试Unicorn Dream,浅蓝同粉红色咁睇落好梦幻,不过应该系杯色素为主嘅饮品,啱啱好见附近有台叫咗Cookie & Mint,个样望落都几靓,配搭亦好似比较啱口味同稳阵,于是就试咗佢。浅绿色嘅薄荷沙冰打得细碎,入面仲有几多曲奇碎,甜度恰好,最顶层仲用咗oreo夹心曲奇同薄荷朱古力点缀。众多款饮品好似系为咗女仔而设,好多都系以外观为先,就试咗已经算系冇咁花巧嘅Mint Lemonade,沙冰夹杂咗打碎嘅薄荷叶,柠檬味稍淡,但薄荷味浓郁,既提
卡位旁边系一列玻璃窗,向出面望系波鞋街街景。
餐牌封面用咗多个唔同设计嘅logo合并而成,玩味十足。
只碟印咗唔同图案,简单但几靓。
Cookie & Mint、Mint Lemonade

众多款饮品好似系为咗女仔而设,好多都系以外观为先,就试咗已经算系冇咁花巧嘅Mint Lemonade,沙冰夹杂咗打碎嘅薄荷叶,柠檬味稍淡,但薄荷味浓郁,既提神又无负担。
烤蒜蓉牛油龙虾
侍应推介龙虾汇套餐,可惜我唔太想食乌冬,于是决定散叫两款菜式。

烤蒜蓉牛油龙虾,拎到出嚟已传来阵阵香气,卖相极为吸引。
烤蒜蓉牛油龙虾
半边龙虾上洒有蒜蓉等等,烤得刚好嫩滑唔韧,蒜蓉令龙虾肉更鲜甜,而且仲有唔少肉汁,亦无任何雪味。
龙虾包
龙虾包,用咗厚身嘅甜排包夹住半只起咗肉嘅龙虾。
龙虾包
龙虾钳大只而完整,龙虾肉同样鲜味可口,面包又烘得松软有牛油香。
烤柠檬、柠檬牛油
两款菜式嘅木板上都跟咗一瓣烤柠檬同一小碗柠檬牛油,唧少少鲜柠檬汁就可以提味,柠檬牛油就creamy微咸,淡口得嚟又有啲似芝士酱,用嚟蘸龙虾肉食都唔错。
杂菜沙律
杂菜沙律就有樱桃萝卜、车厘茄、紫椰菜、紫生菜、菊苣同有啲似苋菜嘅小叶菜,上面洒咗啲睇落系即磨嘅巴马臣芝士碎,仲加咗橄榄油,食落清新爽脆。
双重炸薯条
双重炸薯条炸得外皮脆,表面洒咗啲盐粒,金黄色嘅炸马铃薯口感较粉、偏橙黄色嘅炸番薯就软糯微甜,我觉得炸番薯都几好味,亦都比较特别。

未食过其他餐厅嘅龙虾包,所以未能作出比较。不过第一次试,印象都唔错嘅。
Cookie & Mint、Mint Lemonade
双重炸薯条