2020-03-14
早前呢间餐厅开嘅时候,已经听闻厨师系酒店做个大厨几年,相信质素非常有保证!几个月前曾经想去食,但系无奈原来一早俾人book晒位。呢几个月见武汉肺炎持续,餐厅应该小好多人,果然即日book都book到!去到餐厅,环境细细地,小小阴阴,格调都OK。我地点左半边香草焗龙虾、招牌菜软壳蟹意大利饭,同埋一客五成熟嘅西冷牛扒。首先想讲下龙虾。佢而家做紧优惠,只要嗌dinner set,+$20就有半边焗龙虾,好抵呀!不过我最后都系冇叫到dinner set,侍应同我地讲都可以单点,价钱就系$40,我觉得价钱都OK就要咗一只老实讲一开始见到唔系话特别吸引,但系食落真系唔错,佢调味做到好足,同埋都有少量瑕膏喺前面,算系小小惊喜!之后就到主菜软壳蟹意大利粉,我非常失策唔记得左影相,但系真系要讲讲!佢个鱼虾蟹同大家讲嘅一样都系好脆,唔琳!其实真系好少铺头做到咁,大部份一放上个饭度就会林晒。另外果忌廉味嘅饭又系超啱我胃口,我朋友本身麻麻哋忌廉饭嘅,佢都食咗好多!最后讲讲个牛扒,老实讲呢个价钱唔应该预期太高,但系都比想像中好食落去都知道系比较平嘅牛扒嚟嘅,但系胜在厨师功力够,叫五成熟佢入边真系做到五成熟俾你,
去到餐厅,环境细细地,小小阴阴,格调都OK。
香草焗龙虾
西冷牛扒
食落去都知道系比较平嘅牛扒嚟嘅,但系胜在厨师功力够,叫五成熟佢入边真系做到五成熟俾你,真系好少可架!好多时我去餐厅五成熟佢够胆死系左边全熟右边唔熟😑俾大家睇睇佢入面嘅情况
西冷牛扒
总括来讲真系唔错嘅一餐,下次会再去!