2011-11-08 163 浏览
晶荷轩 系 Disneyland hotel 入面既中菜酒楼 (11:00am开店), 而且要预早一个星期 book 枱, 餐厅最出名既系多款得意既迪士尼卡通造型既点心, (温馨提示: 最好book 枱时预订埋点心, 因为卡通造型点心需时, 准时入座既话, 就唔驶等咁耐就有热辣辣既可爱点心食啦!! ) 卡通造型点心有 "四眼鸡丁莲蓉包", "三眼仔菜肉包", "三只小猪叉烧包" 等等... 点心同小菜水准极高, 非常好味, 分量十足, 材料新鲜又热辣辣!! 适合一家大细用膳, 小朋友见到咁得意既点心, 都会食多几件!!氹女朋友又极显心思, 相信对方一定会笑逐颜开!!如果硬要讲既话, 餐厅唯一既缺点系d 卡通造型点心 "好难衬热食"... 因为影得相0黎, 舞完一轮之后, 都冻左lu~ 米奇薄撑 - 一D 都无油腻感觉, 做得好干身, 食多几件都唔会漏 鲜虾烧卖 - 一睇就知几热辣辣啦, 而且鲜虾好大只, 极之鲜味可口滑蛋虾仁 - 炒蛋好滑, 而且保留蛋汁, 鲜虾新鲜爽口又大只, 好好味呀!!咕噜肉 - 咕噜肉做得好出色, 脆酱做得好薄身, 而且外脆内软!! YUMMY YUMMY!!瑶

氹女朋友又极显心思, 相信对方一定会笑逐颜开!!

因为影得相0黎, 舞完一轮之后, 都冻左lu~
瑶柱蛋白炒饭 - 一睇相就见炒得好干身, 而且无油腻感觉, 淡淡炒饭都有瑶柱香味, 炒得出色!!
三眼仔菜肉包 - 由于呢排又HIT番 TOY STORY, 所以点都要会一会三眼仔既,
同佢玩完自拍一轮, 真系好唔舍得, 最终都要消灭由热情转左冷淡既佢.... haha

当然冻左会差d 啦, 不过咁可爱既造型, 真系好难唔同佢影多几张啊!!
三只小猪叉烧包 - 系三款卡通饱类最好味既一款, 一来影几张好快就可以趁仲热热地就食左去,
而且入面d 叉烧好多, 同好juice, 好有甜蜜味!!
四眼鸡丁莲蓉包 - 外表极之可爱同吸引, 一睇就知好花心思去整一件,
所以同四眼鸡丁影左好多唔出得街既亲蜜KISS KISS照

虽然内里只系普通既莲蓉包, 不过入面D 莲蓉好软滑架~
米奇红豆桂花糕 - 我最钟意桂花香味, 所以好钟意餐厅落咁多桂花去整呢个甜品!!
红豆+桂花简直系天作之盒!! 食完之口, 口入面仲留有桂花香味, 实在太正啦!!
2011-10-30