2023-01-09 101 浏览
我同朋友都好钟意食米线,真系成日都食😍今日响旺角行街,见到呢间食石锅米线,又几特别㖞!一于试吓😋石锅米线可以拣店员煮或者自己煮,如果自己煮嘅话,佢哋有提供详细说明。手残嘅我梗系拣咗店员煮啦🤣我哋拣咗自选6𩠌石锅米线,包括:墨鱼丸、墨鱼头(加$2)、鲷鱼片(加$4)、白萝卜、海藻、鸡肉。配料都唔错尤其墨鱼头爽口弹牙,鸡肉好嫩,一d都冇肥膏👍🏻😋而汤底拣咗极品蟹皇汤,个汤超好味,好浓厚嘅蟹味,而汤底仲有蟹肉丝添😍😋另外我哋叫咗蒜蓉金菇粉丝奄仔蟹荷叶饭,好香蒜味,饭入面好多虾米元贝冬菇粒,食落去口感丰富,又好香口,加埋蒜蓉同粉丝真系唔味😋。另外,奄仔蟹好多蟹膏,味道都系几鲜甜👍🏻我哋见到佢哋好多款式嘅小食同串烧,忍唔住叫咗😋原条茄子好大条又劲多蒜,有d蒜烧到脆卜卜,食落好香口😋蒜蓉烧扇贝嘅肉质爽口鲜甜😋凉拌牛肚份量好大份!牛肚好爽口,唔经唔觉不停食🤣石锅米线同荷叶饭可以加钱转特饮,我地叫咗柚子梳打同柚子乌龙茶。特饮黎到嘅时候我地呆咗,因为个size 真系特别大!!😳😳饮品都好足料,好多柚子,几好饮👍🏻😋

原条茄子
蒜蓉烧扇贝