2019-08-26 100 浏览
今日放工返到将军澳就去左食DJ小仪嘅车仔面店「面面店」,我谂车仔面真系个个都食过,今次呢碗车仔面真系相当高质。我见到餐牌都算有好多款式车仔𩠌选择,有:麻辣腩肉片、麻辣莲藕、沙葛饺、酸斋等,比较特别。当然啲normal野都一定有喇:鱼蛋、猪皮、猪红等。汤底亦很有特式,有姜酒汤和香菇素汤。我同男朋友叫左一人一碗!招牌杂烩面  (八𩠌,$62)有豉油皇鸡中翼、牛腩、猪皮、猪红、猪耳、咖哩鱼蛋、麻辣莲藕、萝卜,丰富饱肚!小仪至爱推介 (4𩠌,$44)有麻辣莲藕、酸斋、猪肠、豉油皇鸡翼总合结论系:麻辣莲藕真心好好食,同埋酸斋好特别!而所有卤水全部都做得好出色,如牛腩、鸡翼、鸡尖、猪肠等都不错,我的推介是牛腩,好软腍腍,又入味!加左小食:韭菜猪红加左野饮:紫贝天癸另外,值得一提嘅系客人要用手机电子先落单,再选择用手机付款,或者是到收银处付款。虽然预先在手机落单是好方便,但对于小小电子白痴的好,真的增加了的食车仔面的难度。

我同男朋友叫左一人一碗!

招牌杂烩面  (八𩠌,$62)

小仪至爱推介 (4𩠌,$44)
有麻辣莲藕、酸斋、猪肠、豉油皇鸡翼

加左小食:韭菜猪红

加左野饮:紫贝天癸