相信大家对donki都唔陌生😝,但我发现好少人买完野会睇出口附近既小食位,所以特登介绍下💛,诚意推介!🔅烧甜薯 ($20)以前去日本已经见人介绍donki既番薯,去试过真系番唔到转头,直头日日去买🤣。虽然日本卖百几円其实比香港平好多,但donki喺香港开最开心既系有番薯食😂😂。番薯既食评得一句:好绵好甜好creamy😋,加埋少少㶶既位🤤。如果钟意食甜野真系唔可以错过,我介绍左好多fd 食无一个人弹佢飞🥳。因为一般自己买都唔会食到咁甜。虽然佢条条大细都唔一样,但我自己屋企磅过实际都系差1-2g🤓。📒睇番官网佢既番薯系一年入面会有红春香(红はるか)同埋Silk sweet(シルクスイート)2只轮流用黎整烧甜薯。由番薯苗🌱开始拣起,土壤、温度、存放时间、烧既机器等等典型日本人坚持既精密研究出黎既先有依家呢条番薯🤣。所以希望大家唔好嫌贵真系行过买条试下🙌🏻💛(非广告啊!!!)。
烧甜薯
🔅烧甜薯 ($20)

番薯既食评得一句:
好绵好甜好creamy😋,加埋少少㶶既位🤤。

外卖自取