2019-04-28
嚟九龙湾国际展贸中心E-Max,除咗睇演唱会睇Show之外,仲可以去行outlet,啱晒A姐又可以有去扫货。不过等咗咁耐,真系要揾个地方医下肚!我哋见到前面有间日本拉面店--武士拉面,二话不说就入去啦!M佬之选:九州地狱拉面拉面热辣辣嚟到,已经闻到好香嘅辣味。不过入口又唔系好呛喉,系微微嘅辣味,刺激味蕾得嚟,又唔会盖过其他嘅味道,辣味啱啱好!大家仲可以根据自己嘅喜好拣选汤底浓度、拉面粗幼同硬度,我就拣咗浓汤底同普通硬度嘅粗面。特别欣赏半肥瘦嘅日式叉烧,预先用黑椒微微煎香,十分香口。拉面仲有半只糖心蛋、紫菜,真系十分足料!A姐之选:阪上将军拉面A姐话想食健康啲,拣咗蕃茄猪骨汤底嘅阪上将军拉面。汤底有淡淡的蕃茄清香,加上香浓嘅猪骨味,出奇咁夹。粗身拉面挂汤力强,配埋黑椒半肥瘦叉烧,真系好好味。唐扬炸鸡新鲜炸起,外皮香脆可口,鸡肉嫩滑多汁,好Juicy,正!日式煎饺子同样系新鲜煎起,一咬开,肉汁丰富,馅料十足,一啲都唔马虎!
M佬之选:九州地狱拉面
九州地狱拉面
A姐之选:阪上将军拉面
阪上将军拉面
唐扬炸鸡
新鲜炸起,外皮香脆可口,鸡肉嫩滑多汁,好Juicy,正!
唐扬炸鸡
日式煎饺子
同样系新鲜煎起,一咬开,肉汁丰富,馅料十足,一啲都唔马虎!
日式煎饺子