2004-02-29 52 浏览
成晚对住Project毫无头绪兼o训唔著,见系星期六朝早,把心一横早o的出门口番工,一心碰彩数揾下哩度(估计一落车就系)食番个醒晨早餐。一落车,仲要行高少少,上左三楼但漆黑一片,巧遇其中一个待应话餐厅未开门(o下,都成八点几未开门,明明见开七点㖞!),细问之下,早餐要落二楼o既饭堂帮衬。虽然哩度(二楼)比较简陃,早餐选择唔多,咖啡奶茶又唔系好得,但不失都系一个好地方,我选择近窗位置,对住一棵棵陈年大树食住我碗「餐蛋面」,另有一番风味o既!虽然面身煮淋左(下次叫阿姊唔好煮得太淋先),但望住佢煮有o的阿妈feel,热辣辣,简简单单一个早餐,夫复何求丫!食完行番落山(真系几醒晨!),路经礼宾府,见差人叔叔贴紧指示牌,细问之下,原来一连两日(朝十晚五)系「开放日」,大家不妨去践番几个脚印咯,顺道试埋明爱个午餐,相信到时餐厅会开o架喇!