服务一般,咖啡一般,但Egg Sando 好味😋这间咖啡店每次假日来,都人很多。今天刚巧可以weekday来,没什么人,就决定要试一下。每去一间咖啡店,有hand drip的话,我一定会点hand drip,所以这次也顺理成章的去点hand drip。喝手冲,要选豆,以下是对话内容🧑🏻‍⚕️: 咖啡豆想饮咩口味?👩🏻‍🦰: 我平时都钟意饮有花香味嘅🧑🏻‍⚕️: 三只都有㖞 👩🏻‍🦰: … (冇其他descriptions了😅?)🧑🏻‍⚕️: 其实想饮手冲,可以去 Koffee Mameya👩🏻‍🦰: (点解会介绍我去其他咖啡店? 黑人问号) 😅?🧑🏻‍⚕️: 其实佢系我哋嘅姐妹店👩🏻‍🦰: 😮(终于明白)哦,咁我想点埋呢个三文治, Koffee Mameya可以食嘢?🧑🏻‍⚕️: 唔可以👩🏻‍🦰: 咁如果我想食嘢,又饮咖啡?🧑🏻‍⚕️: 咁你要食完嘢,先可以入去👩🏻‍🦰: 咁而家可以入去饮咖啡?🧑🏻‍⚕️: 而家walk in 唔知有冇位最后,我放弃周旋。点了一杯Hand Drip Koffee,选了02 豆和一个Egg Sando。Hand Drip,有喝得到花香,但有点平淡,而且没什么回甘,下次
服务一般,咖啡一般,但Egg Sando 好味😋

🧑🏻‍⚕️: 咖啡豆想饮咩口味?
👩🏻‍🦰: 我平时都钟意饮有花香味嘅
🧑🏻‍⚕️: 三只都有㖞
👩🏻‍🦰: … (冇其他descriptions了😅?)
👩🏻‍🦰: (点解会介绍我去其他咖啡店? 黑人问号) 😅?
🧑🏻‍⚕️: 其实佢系我哋嘅姐妹店
🧑🏻‍⚕️: 唔可以
👩🏻‍🦰: 咁如果我想食嘢,又饮咖啡?
🧑🏻‍⚕️: 咁你要食完嘢,先可以入去
👩🏻‍🦰: 咁而家可以入去饮咖啡?
🧑🏻‍⚕️: 而家walk in 唔知有冇位

Hand Drip,有喝得到花香,但有点平淡,而且没什么回甘,下次应该不会再试。
Egg Sando给我很大惊喜。Egg Sando是一块很厚的玉子夹在中间的蛋三明治。这蛋不单厚而滑,吃下去,更有淡淡的芥末味而又出奇地夹,再加上面包很松软。
下次再来,Egg Sando会再试。Hand Drip呢,我会乖乖去试Koffee Mameya的。

☕️Hand Drip Koffee ($68)
🥪Egg Sando ($58)
#omotesandokoffee #omotesandokoffeehk #eggsandwich #eggsando #尖沙咀美食 #尖沙咀揾食 #香港美食 #手冲咖啡 #handdripcoffee #filtercoffee
Egg  Sando
Hand  drip  +  egg  Sando