2023-06-14
📍中环 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕❝Encore素食餐厅🌳Dinner环境气氛截然不同!🌙Beef Wellington超好食~🐮❤️❞之前lunch已经黎过呢间主打健康又有素食既餐厅🌱今次dinner再黎 环境变得好有格调有feel!🌙🍸Weekend Menu有2个course✨另外仲有素食plant-based既menu 🌱😝我个人更喜欢肉食既menu!❤️🍴𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐌𝐞𝐧𝐮 $398▪️𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱𝘴 & 𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯𝘴 (4/5)▪️𝘔7 𝘞𝘢𝘨𝘺𝘶 𝘉𝘦𝘦𝘧𝘺 𝘞𝘦𝘭𝘭𝘪𝘯𝘨𝘵𝘰𝘯 +$288 (4.5/5)Starter拣左煎带子 软嫩香口!🐚Main拣左期待以久既beef wellington!🐮算系我食过数一数二好食👍🏻牛肉软腍 5成熟中间好粉嫩 牛味香浓! 配上香口蘑菇蓉同香脆酥皮 超满足😌男友第一次食beef wellington话觉得好惊艳haha😝❤️要知beef wellington系一椒制作好繁复既菜式 所以呢个价钱绝对抵食!🤩🌱𝐏𝐥𝐚𝐧𝐭-𝐛𝐚𝐬𝐞𝐝 𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐌𝐞𝐧𝐮 $348▪️𝘉𝘳𝘰𝘤𝘰-𝘓𝘰𝘤𝘰 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 (3.5/5)▪️𝘑𝘢𝘤𝘬 𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘗𝘶𝘮
🍴𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐌𝐞𝐧𝐮 $398
▪️𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱𝘴 & 𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯𝘴 (4/5)
▪️𝘉𝘳𝘰𝘤𝘰-𝘓𝘰𝘤𝘰 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 (3.5/5)
▪️𝘑𝘢𝘤𝘬 𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘗𝘶𝘮𝘱𝘬𝘪𝘯 𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 (3/5)
Plant-based未算好岩我地口味😳Salad焗broccolini🥦(系西兰花同类但不是西兰花!)食落似芥兰 唔算特别~ Main拣左南瓜risotto🎃南瓜味唔重 反而为酸酸的大树菠萝作主导 令成个risotto偏酸 同埋太湿似饭浆 而大树菠萝似腌制既酸椰菜头 我就一般🙈
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Orka Restaurant & Specialty Cafe
中环云咸街36号地舖
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中环
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式