2021-11-14
之前大埔店已经食过,估唔到而家上水开分店😋而家佢哋仲系试业期间,但已经好多人食。放假同细佬嚟食,Lunch已经好多人。佢哋lunch只有拉面,夜晚18:00后就🈶️串烧同其他嘢拣🙌🏻店里面系日式木系装修风格,原木色枱櫈简洁独特,加埋啲音乐,有一刻错觉以为自己系日本🇯🇵😆佢哋有四款拉面(一鸣、黑蒜、赤辛、香菜),我就拣咗赤辛,细佬就拣咗一鸣✌🏻上水店价钱比大埔店更加优惠,而且仲有学生优惠减$10添🤭(一坐低店员就问我有冇学生证😌呢个举动好窝心呀)赤辛(秘制地狱酱猪骨汤底)超浓郁嘅汤底,一上枱已经闻到好香,汤底颜色好吸引,满满嘅樱花虾铺🈵️碗嘅三份二,辣酱与汤融合,浓而不腻👍🏻我哋又加咗后家套餐,$30包括饮品及一款小食,我哋拣咗炸鸡同饺子🥟可乐同乳酸梳打想讲$30有嘢饮同小食真系好抵,而且炸鸡仲要好大块🤘🏻外皮非常脆口而入面又能够保持肉汁,唔会干争争,配埋芥末酱😋饺子皮薄,馅料丰富,而且仲热辣辣,正🤤下次试吓夜晚嚟食,要试吓佢地嘅串烧同小食先🉐️🤤
下次试吓夜晚嚟食,要试吓佢地嘅串烧同小食先🉐️🤤