2022-01-03 575 浏览
放工肚饿咁就紧系揾间餐厅医肚仔啦🤣咁啱附近有间巴蜀轩米线同时我又想食米线,咪入去试吓啰😛🤪之前试过佢哋嘅猪扒四川粉觉得唔错,所以今次谂住试吓其他嘢。今次我嗌咗个麻麻地鸡块酸辣米线 $41一如既往啦,米线嘅配料都俾得好多🤣但系芽菜同花生嘅粉量就少过出面𠮶啲好彩我唔系芽菜fans 所以是但啦🤪至于米线,我觉得都煮得恰到好处嘅,都几爽口,但我自己本身就比较prefer 稔啲嘅米线~😋同埋佢嘅米线唔算好滑,相比之下我钟意食四川粉多啲😢😢至于佢嘅汤底,可以话佢嘅酸辣味真系好唔酸辣。。。我食到嘅只系鸡块嘅麻辣味😓净系有少少酸辣味,仲要个酸味劲唔出🥲🥲🥲同埋我叫到中辣都冇话好辣🥲有啲失望(平时谭仔食小辣~)至于啲麻麻地鸡块。。。麻辛香系有嘅,但系个问题在于啲鸡真系好腥😅😅😅腥到我食咗几啖已经唔想再食,然后鸡肉嘅肉质又好老😓😓😓完全真系麻麻地。。。同埋唔知点解啲鸡系有鱼味😅errrr 好奇怪,系唔系同啲鱼摆埋一齐lol 所以,到最后成碗米线我净系食咗一半就冇食到🥲唉🥲🥲🥲我觉得食餐hea嘅嚟讲系ok 嘅,但如果想食好啲我真系会拣返佢个猪扒四川粉🥲🥲🥲dont choose 鸡块!讲真我都几失望😞

今次我嗌咗个麻麻地鸡块酸辣米线 $41
好彩我唔系芽菜fans 所以是但啦🤪